Alla inlägg under april 2009

Av Nilla - 12 april 2009 20:17

Påskhelgen har varit späckad med intressanta nyheter och mycket att göra... Eller inte...


I fredags var det fotboll, sen var jag och käkade påskmat och mamma och pappa. God mat, men man blir snabbt trött på sällskapet. 

Igår städade jag.. sen var jag och handlade.. Var så otroligt uttråkad (man blir det av att bara sitta hemma) att jag åkte till maxi på andra sidan stan bara för att kunna sysselsätta mig lite. Sen igårkväll var jag hos anneli. Hon och hennes syrra skulle ut, men jag pallade inte följa med. Känner mig inte så sällskaplig för tillfället.. Sitter gärna ensam faktiskt, men när jag sitter ensam så är jag så satans uttråkad! De senaste dagarna har jag ätit, sovit, spelat majong, kollat på tv-serien "Big Love" samt snackat med typ 4 pers på msn. Jag behöver nått att göra!!!!


Hade planer på att träna idag, men det glömdes bort i hasten och lusten... :P Dock tror jag knappast att jag kan träna. Har så sjukt ont i nacken. Är faktiskt värre idag än nånsin nästan.. Har helt begränsad rörlighet, kan inte lägga huvudet på sne på nått håll, knappt titta uppåt, och verkligen inte titta ner och sträcka mig efter nått med vänsterarmen (som man gör när man ska ta upp nått från golvet eller tvättmaskinen eller så) Borde kanske gå till läkaren med detta igen.. Får göra det på onsdag isåfall, för såhär kan jag ju inte ha det.. Ska till Helsingborg imorgon och göra skolarbete. Ska bli riktigt roligt att göra nått konstruktivt! Hoppas jag inte kommer hem allt för sent bara.. På tisdag är det jobba och sen skola som gäller. Hoppas jag inte blir sjuk bara.. Känner att jag har lite ont i halsen eller nått.. inte bra inte...


well well.. 

Upptäckte iallafall att bilen min har gått mer än 9,5 varv runt jorden. Det är ganska långt.. mer än 38.000 mil har den gått.. Helt sinnessjukt! One of a kind.. :D


Slänger upp ett klipp av svensk humorhistoria. Killing-gänget när de är som bäst. Enjoy! :D


Av Nilla - 9 april 2009 09:34

fint väder idag oxå. det är rätt trevligt.

Dock är det som hände igår här på andersberg mindre trevligt... Dubbelmord i ett familjedrama. Lägenheten som det hände i ligger inte i omedelbar närhet av mig, däremot går jag förbi där varje gång jag ska till skolan eller vänner eller så. 

Otroligt mysig stämning på deras gård är det alltid iallafall, och när jag gick hem från skolan igår var det lika som alltid. Enda skillnaden var att fler vuxna var ute och att barnen inte lekte över hela gården. Tror det fanns ett behov av att snacka om det inträffade igår, och med tanke på att det är 9-våningshus, 3 st, så bor det rätt mkt folk där... 


Fortfarande är det tråkigt det som hände, men det kan ju hända överallt. Tror knappast Andersberg är mer farligt än något annat ställe i Halmstad egentligen, handlar väl mest om att det skrivs mer om det i media om det händer här.. Å andra sidan kan jag inte påminna mig om att det nånsin skett ett brott av liknande art på "den andra sidan nissan", mot tylösand. Styckmord, dubbelmord, våldtäkter och misshandel etc verkar inte existera bland den vita medelklassen i söndrum... VAd det beror på kan man bara gissa sig till, men jag tror inte för ett ögonblick att det har med en hög invandrarandel att göra. Visst, 80% nånting av invånarna på andersberg är invandrare och det kanske bor 10% invandrare i söndrum... Men bara för att man är invandrare är man ju inte kriminell, eller hur?

Snarare är det så att de med sämre ekonomska möjligheter (invandrare, arbetslösa, ensamstående mm) får bo i miljonprogramens höghus eftersom där är billig hyra. Och med tanke på att det bor ca 4500 personer här på andersberg är det inte så jävla konstigt om det händer nått sånthär då och då. 

Inbrott, misshandel och rån är lite av vardagsmat här. Det blir som en ghettokultur. Man blir lite tuff och hårdhudad, man hejar bara på de man verkligen känner och stannar inte för att prata om man möter någon. Visserligen är språket ett stort problem, iallafall för mig. Jag kan bara svenska, engelska och kan förstå lite tyska. Annars är jag helt körd. Språk som talas i turkier, serbien, bosnien, iran, irak etc är rena grekiskan för mig. Hade varit kul att lära sig nått av de språken... Det ska jag göra nån dag...


Mamma ska snart komma och hämta mig, vi ska ner till Blekinge. Sitter mest och funderar på hur vädret är ute. är det varmt, tro..? Kläder efter väder är ju nått man ska rätta sig efter...

Well.. Jag blir väl varse när jag går ut. 

Hejs!

Av Nilla - 7 april 2009 09:52

http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1525376/spelet-om-hemresan


Rättvisa är nog på nått sätt skipad. Annika Östberg får komma till sverige. Bara hon möjligtvis Gud vet om hon verkligen är skyldig till det hon är dömd för.. Usa är kanske inte kända för att dömma enbart skyldiga... Oavsett är det otroligt att hon får komma till Sverige. Svårt att säga egentligen om det är speciellt bra eller dåligt.. Man kan ju se det i ett stort perspektiv och ett litet. Är ju i vilket fall som helst bra för henne att inte behöva sitta i ett kvinnofängelse (speciellt inte i usa, man har ju en aning om hur det är där), samtidigt är det bra för hennes mammas skull som får lov att träffa sin dotter lite oftare och lite lättare. 

Återstår att se hurpass bra detta blir egentligen. Men det är roligt att veta att Sverige och UD framförallt har gjort nått vettigt de senaste åren. Free Dawit känns ju inte riktigt lika viktigt när man tänker på att Annika Östberg har suttit halva sitt liv i ett fängelse för ett brott som hon (iallafall förr) sa att hon inte hade begått. Okej, Usa och Eritrea kanske inte har samma fängelsestandard, men iallafall...

Hade varit intressant att se statistik på hur många svenska medborgare som sitter i fängelse i utlandet. Tänker främt på Kalle (whats his name, johnsson?) som anklagades för mord i grekland (tror jag). Han blev friad, men det är väl uppe igen?

Sen tänk alla idioter som smugglar narkotika i Thailand mm... Sitter det nån svensk där tro?

(med svensk menar jag en person som är född i sverige, inte nödvändigtvis av svenska föräldrar, men de ska vara fast bosatta här när barnet kommer.)


Well well.. Inatt kan man alltså sova lite bättre av att rättvisan förr eller senare rättar till alla snedsteg. man kanske ska börja tro på karma?

Das för frukost, sen är det plugg som gäller.

Ha det kalas! 

Av Nilla - 5 april 2009 15:11

Idag har jag typ inte gjort annat än att stå i köket. Men det gör ingenting. Jag älskar mitt kök. Visst, det är inte stort men det är mitt...

Dessutom kan man göra en massa god mat i mitt kök. Idag har jag gjort kärleksmums som jag ska bjuda på imorgon på stallet. Vi ska börja med en fika-tradition efter lektionen för att vi ska umgås lite.. Vi är asbra vänner allihopa, men för att lära känna varann lite bättre. Vi brukar ha massor att prata om, och det är alltid tråkigt när folk måste rusa iväg hem på grund av familjen eller sådär.. :(


Igår var jag iallafall i växjö. Lille Melvin har ju fyllt år. Förresten är han inte så liten längre. HAn väger hur mkt som helst, nästan. Men han är charmig. Han fick en bobby-car i födelsedagspresent, och den åkte han runt på mer eller mindre resten av dagen. Dock var han lite för kort för att ta fart själv, så man fick putta på. Lite jobbigt för ryggen, men det var mest bara roligt. 


Huvudet känns bättre idag. Var jättetrött igår, men idag har jag varken huvudvärk eller är onormalt trött. Väldigt skönt faktiskt. Och nacken känns inte så mycket i heller. Känns typ som när man har sovit på mage i 23 timmar på en nackkudde. Och det är jag ju van vid.. hehehe!!! 

SKa bli roligt att åka till stallet imorgon iallafall. De tror väl säkert att jag är halvdöd. Får se hur mkt jag skumpar runt på hästen bara.. beror lite på vilken häst jag får.. Får jag inte en snäll som jag känner sen innan skiter jag nog i att rida. Inte värt att trilla av igen och inte värt att blir tröttare än nödvändigt. 


Imorgon var annars planen att jag skulle plugga mer eller mindre hela dagen.. Men ja får se vad ja orkar. På tisdag har jag inget planerat än så länge, och lika dant onsdag. Bara skola då, på eftermiddagen. På torsdag däremot ska jag och mamma åka ner till blekinge och hälsa på Mormor och Morfar. Eller.. deras gravar blir det tyvärr.. Saknar min mormor.. väldigt mycket... Har iallafall många bra minnen av henne, och påminns om henne dagligen när jag ser min stora Buddha. Min mormor var coolast. Jag vill bli som henne! :D (dock kan jag gärna slippa skiljsmässa och cancer...)


Well well.. snart dags att smaka på kakan. Kommer bli spännande. Om jag inte skriver mer den närmaste veckan vet ni vad jag har dött av iallafall. Antingen var kakan giftig, eller så dog jag av frosseri. ;)

Take care!


Av Nilla - 4 april 2009 10:30

Jävla cp!!

Skriver man ett jävligt bra inlägg, men så är den jävla touchpadden helt mongo och allt försvinner. HATAR!!!


Well.. jag ska till växjö idag, Melvin har fyllt 1 år. Snorungen växer så det knakar. :P

Konstaterade oxå att jag är trött som få.. Har att göra med hjärnskakningen. Kan inte koncentrera mig, för då blir jag trött och får huvudvärk.. Kan inte träna heller.. blir helt färdig bara av att diska lixom.. 

Men jag ska nog rida på måndag. Mamma köpte ny hjälm till mig, måste ju invigas. :P


well well...

Dags att göra mig klar kanske.. HAr 27 min på mig att packa ihop de sakerna jag ska ha med mig, (inklusive dator) samt borsta tänderna, fixa håret etc..


Ha det fint!

Hejs!


Ovido - Quiz & Flashcards