Alla inlägg den 7 april 2009

Av Nilla - 7 april 2009 09:52

http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1525376/spelet-om-hemresan


Rättvisa är nog på nått sätt skipad. Annika Östberg får komma till sverige. Bara hon möjligtvis Gud vet om hon verkligen är skyldig till det hon är dömd för.. Usa är kanske inte kända för att dömma enbart skyldiga... Oavsett är det otroligt att hon får komma till Sverige. Svårt att säga egentligen om det är speciellt bra eller dåligt.. Man kan ju se det i ett stort perspektiv och ett litet. Är ju i vilket fall som helst bra för henne att inte behöva sitta i ett kvinnofängelse (speciellt inte i usa, man har ju en aning om hur det är där), samtidigt är det bra för hennes mammas skull som får lov att träffa sin dotter lite oftare och lite lättare. 

Återstår att se hurpass bra detta blir egentligen. Men det är roligt att veta att Sverige och UD framförallt har gjort nått vettigt de senaste åren. Free Dawit känns ju inte riktigt lika viktigt när man tänker på att Annika Östberg har suttit halva sitt liv i ett fängelse för ett brott som hon (iallafall förr) sa att hon inte hade begått. Okej, Usa och Eritrea kanske inte har samma fängelsestandard, men iallafall...

Hade varit intressant att se statistik på hur många svenska medborgare som sitter i fängelse i utlandet. Tänker främt på Kalle (whats his name, johnsson?) som anklagades för mord i grekland (tror jag). Han blev friad, men det är väl uppe igen?

Sen tänk alla idioter som smugglar narkotika i Thailand mm... Sitter det nån svensk där tro?

(med svensk menar jag en person som är född i sverige, inte nödvändigtvis av svenska föräldrar, men de ska vara fast bosatta här när barnet kommer.)


Well well.. Inatt kan man alltså sova lite bättre av att rättvisan förr eller senare rättar till alla snedsteg. man kanske ska börja tro på karma?

Das för frukost, sen är det plugg som gäller.

Ha det kalas! 

Ovido - Quiz & Flashcards