Alla inlägg under september 2009

Av Nilla - 12 september 2009 18:49

Ett riktigt roligt klipp med Schyffert. Visst, han är inte alltid rolig, men ibland så.. och är man allmänt trött efter att ha städat lägenheten och plockat iordning alla jävla kläder, ja.. då skrattar man som fan!






Av Nilla - 12 september 2009 10:53

Igår var det en riktigt lång dag. Dock så gick den ganska fort, vilket jag iofs inte vet om det var bra eller dåligt... Jag väktes klockan 4 på morronen av pappa för jag skulle köra dom till tåget i malmö så de kunde ta tåget till kastrup och flyga till Milaaaano. Jävla rikemans-as!

Pappa körde ner, så jag kunde sova en del då... Sen körde jag hem därifrån typ 05.30 Men det var rätt jobbigt att köra faktiskt, precis innan gryningen är det ju som mörkast, och dimmigt som satana var det oxå. Dessutom vägarbete och sådär. Var dock inte så mycket andra bilar ute och det var ju rätt tur.

Dock kan jag ju bara säga att Skåne är otroligt vackert under gryningen. Solen som lyser igenom dimman i det platta landskapet. Gaah! Sånt är så romantiskt och vackert. Blev nästan lite rörd av det. Och värre blir det ju av att mamma och pappa inte är hemma på en hel vecka och jag därmed får klara mig helt själv. Inte för att jag är där 3 gånger om dagen, men just själva grejjen...

Iaf så körde jag  till Ängelholm, sen var det dags för frukost i bilen medan jag lyssnade på Rix Morgon Zoo. :D Och då ringde jag oxå Anneli och väckte henne. För vi hade nämligen bestämt att vi skulle till Ge-kås. Så vid strax efter 7 så plockade jag upp henne här på andersberg, sen åkte vi iväg.

Var faktiskt inte så mkt bilar ute och jag var förvånansvärt pigg, så det gick bra.

Väl på ge-kås var det oxå bra. Hittade faktiskt en del saker, både kläder och annat. Och det var inte så mycket folk heller. Inte så att jag störde mig på att det var mycket folk, snarare att jag störde mig på alla Hill-billys och kärringar som konstant ska ställa vagnen ivägen! Sånt kan jag döda för!

Hem från ge-kås åkte vid typ vid 15-tiden... sen lastade vi av allt, och jag var väl hemma strax innan 17. Sen försökte jag sova en stund, men det gick inte alls.. Så fort jag slumrade till var det nån unge som skrek utanför och sådär. Riktigt jobbigt!


well. Idag ska jag iaf städa hemma hos mig och hänga gardiner och sådär. Inte så att jag själv stör mig på att det är stökigt så sett.. men jag kanske sover bättre om jag vet att det inte hänger en massa måsten över mig... Bara en amatörpsykologisk tanke lixom...

Nu är det dags för frukost i ett eller annat format. Hörs!

Av Nilla - 10 september 2009 12:04

Det finns några människor i den svenska kändisvärlden som jag bara inte kan med. BlondinBella, Dogge Doggelito, Ebba von Sydow, Sofi (från Sofis mode) och sist men inte minst klanen Wahlgren. Framförallt Pernilla och Niklas. Men mest Pernilla.

Ärligt talat så har jag nog ingenting konstruktivt att säga om henne egentligen, mer än att varje gång hon syns på tv bytar jag kanal eller stänger av, finns hon i en tidning köper jag inte den tidningen och om det står en nyhet om henne på ex. aftonhoran så läser jag aldrig den (förutom om det står nått elakt (läs: sant) om henne). Jag har faktiskt till och med bytat hårfärgsmärke på grund av att hon gör reklam för Garniér. Så stort är mitt hat för denna människa.

Vart grundar sig hatet i då? ja du... Ärligt talat kan jag nog inte direkt komma med nått bra svar på den frågan, för varje gång jag tänker på henne bilr jag så satans förbannad och helt ologisk.


Dock kanske hatet grundar sig i den svenska jantelagen. Hon är bättre (?) än mig, och därför hatar jag henne.. Eller så är det snarare så att hennes mamma (Christina Schollin, stavning?) är känd genom Varuhuset och Tre kronor och resten av klanen har glidit på en skämd räkmacka in i den svenska kändisvärlden. Pernilla Wahlgren har varit med i melodifestivalen, hon har gjort barnprogram med sin bror (incestvarning?), hon har haft ett eget program för mammor/bebisar (babyboom eller nått sånt löjligt), hon har gråtit ut i media för att hon gifte sig mig en kvinnomisshandlare och inte tog sig därifrån, hon är en lattemamma och sist men inte minst gör hon reklam som går i tv 24/7 så vi får lida för hennes urusla skådespelartalang.


Det jag hatar henne mest för är nog för att hon försöker vara så divig som möjligt, kombinera kändisliv med att ha massor av barn och vara sådär käck och glättig som möjligt för att förmodligen snart gråta ut i pressen och säga att hon är utbränd. Det finns nog ingen hejd på vad den människan (djävulen) gör för att få sina 15 minutes of fame att vara en hel livstid.

Tillråga på allt så är hon ful, övertrevlig och fruktansvärt korkad. Bara för att hon har ett helt fotballslag med ungar så betyder inte det att hon är en självutnämnd expert och därför ska ha ett eget tv-program om barn och hur och vart man dricker den godaste latten och gör sitt bästa för att störa omgivningen med skrikande ungar, bajsblöjor och offentligt ammande.

Mitt hat för henne bottnar nog i mitt hat för alla jävla lattemammor i Sverige. Gaaah!!

Om jag någonsin blir en lattemamma (krävs dock barn för det, och det lär ju ta ett tag till) snälla skjut mig då. Gör mitt lidande kort!!


Och samtidigt kan ni ju ta och skjuta Wahlgrenklanen oxå... UUh!

Av Nilla - 9 september 2009 11:28

Min bil (eller ja, pappas) är en Mazda 323 1.6 -88. En snabb googling på just den bilen ger inga träffar alls. Eller ja, träffar får man, men bara på nyare modeller eller sedan/halvkombi.

Min bil är alltså en röd kombi som har gått ca 40.000 mil. Den är inköpt 1988 för ca 83.000 svenska kronor. Sammanlagt har mina föräldrar kanske lagt 30.000 på bilen (högt räknat) sen den köptes och det är då inräknat byte avgasrör/ljuddämpare ett antal gåner (3-4 kanske), däck och dubbdäck, byte av generator 2 gånger, ett antal batteribyten, tändstift etc. Alltså har bilen, per mil, kostar ungefär 3 kronor att äga (inte om man räknar med bensinpriset såklart...). Det är en fruktansvärt billig och kalasbra bil.

Dock börjar den nog känna att det är dags att pensionera sig, men vi ger inte upp ännu. Den ska lagas, som jag nämnt innan.

Anledningen till att jag då googlade bilen var för att se om det fanns andra och vad de isåfall kostade. Men ack ack. Den modellen finns uppenbarligen inte kvar alls! Hur skrämmande är inte det?! Tänkte att Mazda.com kanske har nån liten nostalgi-site där man kan hitta gamla årsmodeller, men även där kammade jag noll. Dock kanske Mazda Sverige vill att man hör av sig till dem och säger: "Titta vilken fin bil jag har! Billig som fan och gammal som gatan!". Har ett vagt minne av att en snubbe skickade brev till SAAB för ett par år sen när hans bil hade gått 1 miljon mil eller nått ditåt. Han fick en sprillans ny att slita på. Sånt är ju rätt trevligt. Dock vet jag inte om jag vill ge upp min bil i första taget nu, iallafall inte när jag vet att den är så sällsynt.

Må den vara ful, missfärgad och att vindrutetorkarna är slöare än en nerfryst sengångare, men den går minsann i alla väder och man får sjukt många mil för pengarna. Visserligen är det varken styrservo, centrallås, AC eller abs-bromsar, men den kan vinna race över en ny BMW hur lätt som helst och den är smidigt att parkera eftersom den är så liten och charmig.


Jag hoppas att bilen blir lagad snart, för jag saknar faktiskt den. Visst har jag svurit som fan över saker som inte fungerat, men överlag är det ju faktiskt världens bästa bil. Eller som bilprovningens snubbe sa vid förra besiktningen: "Vad har ni gjort med den? Det är ju fan ingen rost!".


Gammal kärlek och bra bilar rostar aldrig.. eller?

Puss

Av Nilla - 8 september 2009 16:42

Bloggen har ju som bekant ändrat utseende. och Jag har fan annat att göra än att sitta och pula med det. men likt förbannat så sitter jag här. Allt är ju roligare än att plugga.. Jag till och med byggde ut min farmville-farm på facebook istället för att ta mig igenom de kapitlena jag måste läsa. Dock är det ju på engelska och det är det som gör det så svårt. jag orkar inte hålla koncentrationen uppe i varje mening på varje sida. Och om jag inte gör det så fattar jag inte ett jota utan måste läsa om allting. GAAH!!


Sen är jag helt sjukt trött i kroppen idag, och känner mig allmänt knasig. Träningsvärken sen ridningen igår kommer smygande sakta men säkert, och sen var jag ju ute och gick tidigt i morse oxå. HAr även en halv fundering på att cykla till maxi och hämta mina beck-filmer sen.. Men då blir det ju absolut ingen nytta gjord, så jag tar nog det imon när jag ändå är i skolan lixom.. förena nytta med nöje..


Diska ska jag iallafall göra sen. och plocka iordning lite skit. Har kläder över heeela jäävla golvet! GAH! Blir tossig, men jag vet ju att det är jag som lagt dom där...


Överlag är det en trisst tisdag idag. JAg har typ ingenting att göra, och jag har inte direkt lust att göra nått heller. Är alldeles för trött i kroppen och i huvudet.

Dock har jag typ kommit på vad jag ska ge fining i födelsedagspresent.. Det andra sket sig för att det var lite för löjligt, samt att det var rätt dyrt. Men nu har jag hittat nått som är typ lika nördigt, men ändå kul och användbart. Dock måste en fråga besvaras innan jag kan fixa grejjen, men frågar jag det så vet han ju precis vad jag ska köpa. GAH! Kan ju inte gärna ringa och fråga hans mamma lixom. För ja, det är nått som hon vet, eller åtminstonde kan kolla upp rätt lätt. Men som det ofta är så tycker jag det är en skitbra idé, men sen 2 dar senare så kommer jag på att det kanske var lite väl töntigt... men jag får väl se hur det blir med det.. Man kan ju hoppas att det blr bra till slut.


usch. trött trött och seg seg. Och snart hänga tvätt tvätt.. Sova?


Av Nilla - 8 september 2009 09:22

Gaaah!! Jag hatar när saker man är familiär med ändras. OCh speciellt en sån kopiöst stor ändring som det nu har blivit. Man ser det inte när man läser, men själva portalen där man skriver inläggen till bloggen har genomgått en extreme makeover med tandblekning, näsoperation, bröstförstoring och fettsugning. Eller.. njaa.. Fettsugning vette fan. Sidan är fräsh, och egentligen bättre än innan, men det tar en lång tid att vänja sig.

Min domän står iaf fast och den tänker jag inte ändra på, även om jag kan... mohahaw! Dock tror jag att ändringen av sidan handlar om att göra det lättare för dumma folk, eller folk som brukar lägga upp mkt bilder etc i sin blogg. Vilket jag inte alls har gjort speciellt mkt. :P

Dock kan man ju hoppas att de har löst alla script fel som har varit den senaste tiden. Sånt blir man mer galen på än att en sida har ändrats.

Well. Idag har jag varit uppe tidigt. Jag och Anneli har nämligen varit på en morgonpromenad redan kl 8. Var riktigt trevlig att skvallra av sig innan frukost. :P Nu ska jag bara käka och sen ska jag plugga hela dagen. Är lediga idag nämligen eftersom en föreläsning blev flyttad. Jeeej! :D

I eftermiddag kommer förhoppningsvis mina beckfilmer oxå. Och då går jag in i Nörd-mode igen. fast vem försöker jag lura.. som om jag nånsin går ur det..?!

Well well. Se ya!

Av Nilla - 7 september 2009 10:45

Ibland har man riktigt mycket att säga, och ibland har man ingenting alls... Har varit hos Razz i helgen och när jag kom hem igår kändes det verkligen som om käften bara gick på mig. Hoppas inte att Anneli blev allt för less. :P


Iallafall så fick jag träffa lite av Razz's kompisar i skåne. Var faktiskt rätt trevliga, inte alls så psyko och asociala fantasyälskande hårdrockare som jag trodde. Dock känns det lite dumt att vi inte umgås bara vi när vi träffas så lite. Är ju inte direkt så att man kan prata jättemycket när man är iväg med hans polare. 

Men det är ju heller inte så att vi inte hörs alls på veckorna.. Både skype, msn och telefonen går varm. Visserligen blir det dyrt att ringa, men det är ju bara tillfälligt. Iallafall vad jag hoppas...

Känns som om man har lite press på sig för tillfället att veta precis vad man vill göra resten av sitt liv. Jag har inte en jävla aning. 

Vore iofs coolt att flytta ihop med nån (...) om ett år och sen plugga i nån annan stad ett år, och sen börja jobba... Låter inte helt orimligt lixom. Men samtidigt vet man ju inte hur saker och ting blir. Visst ska man satsa för att vinna, men vad gör man om man förlorar? Been there, done that, bought the t-shirt...


Och nu har skolan börjat oxå. Det är visserligen kul och spännande, men samtidigt är det en press. Man ska hinna läsa allting och gå på lektioner och allt samtidigt som det ska hinnas med privatliv och eventuellt jobba. Visst, om man inte sover till 10 på dagarna utan går upp i vettig tid så kan man ju hinna. Men vilken vettig människa gör det?! 

Jag får väl börja med morgonpromenader. Hade varit mysigt... Men inte just nu.. Nånting är inte riktigt som det ska för tillfället. Jag vet inte alls vad det är, men det verkar ha börjat eskalera. Ibland märks det tydligare än annars. Kanske stress? Who knows...


En ljuspunkt, eller hur man ska uttrycka det är iaf att bilen ska lagas, den var inte bortom all räddning. Dock är det den sista reparationen bilen får. Mamma gjorde visserligen en cool uträkning.. Bilen har kostat ungefär 3 kr/milen att äga om man räknar med däck, reparationer som byte av avgasrör, generator etc och inköpspris. Det är en förbannat bra bil!! Synd att inte ge den en sista chans!


Denna veckan är det inte så mkt som händer. SKola mån-tis-ons. Stallet ikväll och kanske kåren på onsdag. På torsdag ska jag bara plugga, och eventuellt ut och jogga. Måste komma igång med det med... gah!!

PÅ fredag ska jag köra mamma och pappa till flygplatsen, sen blir det väl plugg och städande och annat resten av helgen. Dock hade jag ju egentligen velat göra nått roligare.. Men ibland går ju inte det... Well.. Nästa vecka ska jag och Anneli iaf till Ge-kås. Det behövs verkligen. Har knappt några höstkläder och sen behöver jag en massa hushållssaker. 

Men nu ska jag äta frukost. Macka med nutella! Hur onyttigt som hellst, men det ger jag blanka fan i!


Peace out!

Av Nilla - 1 september 2009 16:10

Igår satt jag hemma hos Anneli och klagade på att jag hör fotsteg uppifrån lägenheten ovanför. Kruxet är bara att den är tom sen typ juni. Dock kom vi nog fram till att det kanske hördes igenom från de som bor på tredje våningen. Eller så spökar det. Dock var jag iallafall riktigt irriterad på grannarna på 3:e våningen eftersom de gör konstiga ljud i förrådet på konstiga tider på dagen, vilket hörs väldigt tydligt in till mig.

I vilket fall som helst så gick jag in i förrådet igår em för att leta efter ett kollegieblock. Vad möter mig? Jo! Förrådet är helt totalt tomt! (förutom på mina grejjer då.) 

Det visar sig att båda mina grannar åvanpå har flyttat ut. Utan att jag har märkt nått! CP! Har visserligen misstänkt det ett tag, men ändå! 

Iallafall så mötte jag mina nya grannar nu när jag kom hem från skolan. Ett rätt ungt par. Väldigt trevliga. De ska flytta in om en månad precis över mig. 

Kände mig lite som Sheldon i Big BAng theory när jag tänkte på att jag skulle få nya grannar.. Tänk om de bara har högklackat, massa barn med hårda leksaker, nattmänniskor och spelar kukhög musik dgarna i ända.. Men det tror jag inte om dom. :P


Skolan började idag som sagt.  VAr lite allmänt kaos innan vi hittade salen, men till slut så gick det ju oxå bra. Känner dock inte igen alla.. Några har slutat och några har kommit till. Men denna terminen ska säkert bli lika bra som de andra. Tog typ 2 timmar innan jag och Heidi och Anneli satt och flummade som vi alltid brukar göra. Vet dock inte om det bådar gott inför det kommande arbetet eller ej. :P FAst vi fick ju VG på b-uppsatsen, så det borde det kanske... Sjukt roligt kommer vi ialafall ha!

Sen kom vi oxå fram till att världen är liten. För en (enligt Heidi) het snubbe som hon träffade på Rhodos pluggar kock i Köpenhamn och har precis börjat. Jag smsar Razz för att fråga om han visste vem det var. Och ja, det visar sig att denna hete Halv-italienare från Grekland satt jämte Razz vid nämnt ögonblick. 

Ibland blir jag nästan mörkrädd...


Och på tal om mörkrädd och gömma huvudet i sanden har det inträffat nått som jag aldrig trodde skulle hända. En väldigt bra kompis till mig har fått svininfluensa! Vill inte outa honom ifall det är känsligt för hans del, men helt sjukt är det. Jag hoppas verkligen att han blir frisk igen. Vill inte ens tänka på vad som kan hända.. uuuh. Han har iallafall mitt fulla stöd, det ska han veta... 


Annars är det nog inte mkt nytt.. Ska städa lite nu för det är förfest här imorgon innan Kåren. Och Heidi ska sova här så det måste ju se respektabelt ut. Alla underkläder ska slängas i tvätten och all gammal mat i kylen måste slängas. Sen borde jag kanske lägga vin på kylning. hehe! 

Ska och handla senare oxå... :P


Pösshaj!

Ovido - Quiz & Flashcards