Alla inlägg den 20 september 2009

Av Nilla - 20 september 2009 15:29

Många har tjatat på mig om den nya, fräscha, balla, romantiska och verklighetstrogna vampyrfilmen Twilight. Jag anade ugglor i fårakläder och såg därför varken den på bio, tankade hem den eller hyrt på videomix. Dock hade Razz fått låna denna underbara filmen från en kompis (självklart tjej) och "tvingade" mig att se den igår.

Jag tänker rada upp några exempel på varför man inte behöver slösa bort 117 minuter av sin tid med att behöva se skiten:


1) Min generation som under 90-talets eftermiddagar har följt Buffys äventyr med Angel och andra SNYGGA vampyrer vet att vissa regler är "riktiga" och andra är bara gay. Exempelvis ska inte en vampyr synas i speglar, vilket de gör i Twiligt i fightingscenen i balettstudion (var det bara jag som hoppades att båda skulle dö då?). Vampyrer får heller inte komma in i ett hus eller någons residens utan tillåtelse, detta vet man om man har sett "Buffy och vampyrerna" och "Låt den rätte komma in". Vad gör då Edward Cullen? Jo, han förföljer den stackars kåta flickstackarn i hennes sovrum. BIG NO NO!!! Om man ska producera en vampyrfilm för att romantisera vampyrismen kan man väl för i helvete hålla sig till enkla regler! Och vampyrer kan INTE FLYGA!!! Lär er!


2)  Skådespelarna spelar att vara typ 15 och 17 år gamla. De går på High school i en liiiten pyttestad i Usa. Hur stora är oddsen att en ny tjej skulle kunna komma in i den miljön och få umgås med de "coola" kidsen och sen få en dejt med den "snyggaste" killen på skolan som iiiingen annan ens har fått titta på? Nä, just det. None so freeking ever!!!


3) What't the deal with Edward Cullen?! Han ser ut som om han knappt sett solen på bild ens, plockat ögonbrynen vet han nog inte ens hur man kan stava till och håret ska vi inte tala om. Hade man inte vetat bättre hade man kunnat tro att han är den uppvuxna lill-killen i Jurassic Park från -93 som blev elektrifierad av T-rex-stängslet. Likblek med grisögon och ett hår som  pekar åt alla håll. Hade de inte råd med styleister i filmteamet? Nä. Ska man ha en snygg vampyr så får man väl för fan ta och välja en snygg skådespelare. Jag hoppades att han bara skulle dö.


4) What's the deal with Bella?! Bella är alltså en tjej som kommit från storstaden till den lilla byn. Hon har inga problem med detta alls. Alla accepterar henne och allt är frid och fröjd. Sen blir hon "räddad" (hade det varit jag hade jag hellre dött än pussat på honom, blä!) av Edward och blir givetvis helt blixtkär. GAH! För det första är det inte kärlek, det är endast en slags tilldragelse till sin "hero" vilket man lär sig allt om i första avsnittet av "Royal pains" och för det andra så är hon ju knappt pott-tränad. Va fan vet hon om kärlek? Eller var hon en riktig slampa i Phoenix och knullade runt med alla och ville nu ta det lugnt och ha ett romantiskt familjeliv med en ful vampyr som hon inte kan ligga med? 

Och vad var hennes jävla problem i sjuksängen då? Lixom, "dont ever say that again, that you're gonna leave me...". Enligt mina erfarenheter så säger man alltid det till den första kärleken, men eftersom den ALDRIG håller förutom för de som är gifta på 30-talet och i Disney-filmer så är det skitsamma eftersom han ändå lämnar och man kan bli minst lika lycklig med 5:e som 31:e kärleken. Satans va jag stör mig!!! 


5) Behöver jag ens en till anledning..? Njaa, ska iallafall komma med nått konstruktivt. Filmen hade kunnat fungera med en liknande story, men då i tv-serieformat. Dock riskerar man kanske en långkörare i Smallville-stil med bara fula skådespelare och ett tunt manus. Men! HAde Twiligt varit en tv-serie där man på djupet kunde gå in på fejden mellan varulvarna och vampyrerna, lärde känna karaktärerna bättre, fått veta mer om Edward liv och om den komplicerade relationen mellan Bella och hennes farsa hade jag iallafall suttit klistrad. Dock kräver jag att de bytar Robert Pattinson mot någon jävligt mycket snyggare. Har dock inga bra exempel, tyvärr...


Sammanfattningsvis kan man ju säga att har du tragglat igenom detta inlägget behöver du ju knappast slösa mer tid med att se en skitfilm som inte är konsekvent, som har direkt dåligt skådespeleri och är psykologiskt outvecklad. Och glöm att den är romantisk, den är snarare tragisk. Inte konstigt att vi har en massa emos med separationsångest i landet när det är detta de matas med! 


Ovido - Quiz & Flashcards