Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av Nilla - 13 augusti 2009 19:01

Jag är otroligt jävla asigt jättesmart. Ialla fall oftast. Dock inte nu...

Eller.. snarare så att vissa saker tar låååång tid för mig att fatta och förstå vidden av. 

Dagens exempel är iallafall angående att alla elektriska apparater ska vara avstängda när det är åskoväder ute. Det innebär alltså att ingen tv, radio, dator eller nått får vara på. MEN (!!!) Om man äger en laptop så kan man ju det! :D Fatta vilken grejj egentligen!

Om typ Norge invarderar Sverige (varför i helvete de nu skulle göra det, det enda som var värt och ha var ju Prinsessan Madeleine, och hon har ju sitt på det torra) och stänger av elen. Så kommer man inte bli helt miffo, utanför och väck på grund av det, om man har en laptop med antingen 1) trådlöst bredband eller 2) surfar med nätverkskabel (det gör visserligen de flesta, vissa dumhuvuden kanske itne fattar det om de kör med router...) så är man med lite iallafall. (så länge ingen el är inblandad...)


Vart ville jag då komma? Jo..

Jag minns hur det var under Gudrun. Inga apparater fungerade på grund av elen. Inte i södra sverige iallafall. Om man bara hade haft en laptop då så hade det varit mycket mer "tillfredsställande" att veta lite om omvärlden, att den fortfarande fanns, att marsianer inte invarderade USA och Will Smith var gift med en strippa och att inte aporna har tagit över världen fullständigt.

Alltså borde det finnas "dockningsstationer" till datorer, med el + tillgång till internet i varje skyddsrum. Usch! Tänk själva att sitta i ett mörkt rum, fyllt med pingisbord och människor och det enda man kan äta är sand (och andra människor). Då hade man nog blivit lite hjälpt av att kunna få tag på information om den senaste utvecklingen i stormen, kriget eller whatever. Samtidigt kan man surfa på tuben, hålla statusen på facebook ("grannen åt precis upp sin hund") och porrsurfa för att tillfredsställa alla störiga 12-åringar. 


Fy faan va jag är smart! :D

Ovido - Quiz & Flashcards