Alla inlägg under november 2008

Av Nilla - 24 november 2008 07:02

Ja jävlar va roligt vi hade i lördags! Men fy faan va full jag var!

Jag minns ärligt inte hur fan vi kom in till stan. Jag antar att vi gick, men mellan att vi tog ut pengar tills vi stod i kön till Moon är minnet rätt blankt... 

Sjukt roligt hade vi, eller iallafall jag. Synd bara att det är så jävla dyrt att gå ut.. eller så är det jag som är gammal.. Men 100 spänn?? För en student är det rätt mkt pengar.


Men om baksmällan är ett mått på hur kul man hade, då hade jag förbannat roligt! :D 

tror nog det är därför man får en sjuk baksmälla, för om man är för full för att minnas kan man ändå veta att man har haft roligt. (eller inte..?)


Nåväl. När jag äntligen hade kurerat mig på pass att jag kunde ta bilen till donken och kunde käka nått utan att få känslan av att vara en döende gnu kommer Familjen Blatte in. Jag hade mer eller mindre redan käkat klart. Ville bara att socker-kicken skulle sparka till ordentligt. :P 

Det framgår iallafall rätt tydligt att barnet i Familjen Blatte var sjukt. Hon var tyst och blek. Rätt som det är så spyr hon. Rakt ner på golvet. (jag satt ca 2 meter ifrån). 

Jag hatar att spy. Jag vill absolut INTE bli smittad av kräksjuka! Hur jävla lite tänker en förälder som tar med sitt sjuka barn till mcdonalds där hon typ kan smitta ner ett obegränsat antal med människor?! 

Nä, fy fan! 

Jag gick rätt omgående efter det. Och självklart bad pappan om ursäkt, men vad hjälper det om jag hade blivit sjuk? 

Nä. Nackskott på sånt. (förövrigt har jag inte blivit sjuk.. än.)


Over and out.

Av Nilla - 22 november 2008 16:13

Usch. Mår inte bra alls... Har knappt käkat på 2 dar. Har ingen aning om vad som är fel, men nått är det ju uppenbarligen.

Är bara så jävla less. Tobbe är i skåne och går inte få tag i.  och den där jävla tentan har jag fortfarande inte fått resultatet på. 


Har sett fram emot ikväll ett tag. Att umgås med vänner och dricka vin. Men nu känns det som om det lika gärna kan kvitta. Jag är så jävla trött. Och Zelda måste jag åka till oxå. Fan va jag ska göra allting hela jävla tiden!


Tror jag mest saknar tobbe.. nu när han har rakat av sig skägget och sådär. samtidigt är jag så jävla besviken för att han inte får jobba kvar och att han mer eller mindre skiter i de a-kasse pengarna han är berättigad till sen i somras. (de lär ju brinna inne snart, om de inte redan gjort det...) 

Är så jävla besiken på tatueraren oxå, som tydligen skiter i att ringa tillbaka. Tror han det är roligt att jaga folk eller?


Är så less, besviken och trött på hela jävla världen. Hade man bara gjort så som jag hade tänkt hade allting blivit fan så mkt bättre. 


näe.. Elefantballe!

Av Nilla - 22 november 2008 00:02

Kände verkligen för att sitta hemma igen på en fredagkväll, så jag åkte och våldgästade Anneli. Tobbe är ju i skåne igen denna helgen och dömer fotboll, och jag har ingen lust att åka med dit och bara sitta och glo. Speciellt inte med detta vädret som är nu.

Kallt som i en eskimå-röv och massa is. Tog mig 10 min att brotta fram bilen ur all is!!

 Som sagt.. Var hos Anneli hela kvällen. Alltid lika trevligt. Där är nog det enda stället det är sjukt roligt att bara sitta och glo på tv. Roligt hade vi. Eller iallafall jag. :P


Har börjat fundera på detta med julklappar.. man vill ju komma undan så billigt som möjligt, men med en fin present ändå.. Vad mycket enklare det var när man var typ 10.. Kunde man ju bara snickra ihop nått skit i slöjden. 

Får la surfa runt på min jakt.. Problemet är ju egentligen att alla redan har allt. En upplevelse är ju tydligen årets julklapp, och ja.. vad köper man till en person som redan har allt (som alla har)? Jo, en upplevelse. 

Mina syrror får bungy-jump och mina päron får en anmälan till "du är vad du äter"... Är det elakt..? (kanske lite..)

Tobbe kan få en biljett till fotbolls-VM i sydafrika. (hur fan man ska få tag på den vet jag inte... men en bra idé, dock.)


Nej. alla fattar att jag inte är seriös. Men skit i det!


Katten, kon - en miljon

(kom inte på ngt bättre att skriva...)

Av Nilla - 21 november 2008 13:44

jag har nog aldrig riktigt trott på växthuseffekten, men det beror nog till största delen på att jag aldrig riktigt fattat sambandet mellan koldioxid och varmare klimat som teorin bygger på. För det är just det, en teori. En teori som är omdebatterad men aldrig är bevisad fullt ut (men den "naturliga" växhuseffekten verkar rimlig, det tänker jag inte tjata om!)


Människans påverkan på växhuseffekten skapar ett klimathot enligt IPCC (intergorvernmental panel on climate changes). Kopplingen är att människans utsläpp av koldioxid (som är en liten del av växthusgaserna) från industrier fyller atmosfären och ökar den "naturliga" växhuseffekten vilket gör att värme från solen studsar tillbaka ut i rymden i allt mindre omfattning. Ergo, mer värme stannar kvar och jorden blir varmare. 

Ok, detta lär man sig i ettan. Verkligen ingen kompicerad teori. Men stämmer det?! 


Bland forskare som inte är anslutna till IPCC är detta en skrattretande teori. Visst håller de med om att koldioxidhalten i atmosfären är högre än den varit på länge, men de anser och bevisar att människors industrialism inte har ett jota med saken att göra. (Hur rimligt låter det att olja som använts i 150 år är orsak till höjning av den globala temperaturen, när inte ens alla länder har olja att tillgå?!)


Bevisningen från denna gruppen forskare (som förövrigt är sjukt stor) är tydlig, och består av att de kollat på årtal och temperatur bakåt i tiden. 

Alla (med vett i huvudet) vet att man under stenåldern kunde odla vindruvor i Sverige. Detta kan inte berott på människors koldioxidutsläpp eftersom det inte fanns bilar eller industri på den tiden. (de hade ju knappt uppfunnit hjulet, FFS!)

Under 1700-talet var det kallt på jorden (detta vet man efter att ha kollat på exempelvis konst från denna tid, där man bla kunnat gå på en fryst Themsen) Denna perioden kallas av många forskare för "lilla istiden".

Efter denna perioden blev det värmare igen. Fram till 1940 cirka. Därefter sjönk temperaturen igen och forskarna larmade om en framtida istid som skulle utrota mänskligheten (känns det igen..?). 

Ungefär 1975 vände trenden och det börjar därefter bli varmare igen, och där är vi nu. (Temperaturen är liiite varmare än 1940, men det handlar om nån tiondels grad.)


Forskare som inte är knutna till IPCC hävdar att temperaturförändringarna är högst normala och är knutna till solstormar, vilket är till större delen bekräftat (så långt det nu går.) De har även bevisat (ja, just det!) att temperaturen först höjs och sen höjs koldioxidhalten i atmosfären. Haven har en stor betydelse i detta, då vattenbaserade växhusgaser är den största delen av växhusgaser. (Vid kallt vatten samlar havet koldioxid, och vid varmt släpper de ifrån sig.) Att värma haven tar dock flera 100 år, därför blir det en försening av koldioxidhalten i atmosfären.


Det sjuka med detta är att sanningen aldrig kommer bli accepterad hos gemene man, då detta låter "för bra". "Hur kan det vara möjligt att jorden inte påverkas av industrialismen?"

Jag tror verkligen inte på "klimathotet" längre. Det som är det verkliga hotet är att folk sväljer en teori med hull och hår utan att själva kontrollera sanningshalten i det påstådda. Jag menar inte att eventuella läsare av detta ska tro på det jag säger, men ifrågasätt medias bild, snälla!! 

Kapitaliser tjänar mer på ett påstått klimathot då de kan sälja allt dyrare olja, få sjukt mkt pengar i form av forskningsanslag av ex IPCC mfl och sälja låg-energilampor till enorma priser. Dessutom hindrar de u-länder att utvecklas genom att hindra dem att skaffa nödvändiga källor till elektricitet. (Afrika vill ha kolkraft men hindras tex.) Kapitalismen har väl något att vinna här med, förmodligen att de kan behålla sin makt utan konkurrens från andra länder. 

Men tack vare finanskrisen kommer Kina och Japan snart ikapp stornationen USA. Äntligen!!! Då blir det förhoppningsvis andra bullar!


Tillråga på allt har verkligen hela världen gått på skiten då Al Gore har fått nobels fredspris för sitt arbete. Han borde tvingas lämna tillbaka sina pengar och sitt pris. Han är inget annat än en jävla bluff!!!


Peace out!

Av Nilla - 21 november 2008 00:08

ett inlägg i debatten till hurvida man är dömd före eller efter rätten har beslutat.

I Sverige är man oskyldig tills motsatsen är bevisad. Bevisbördan ligger på ca 97 %, alltså bortom allt rimligt tvivel.

I diskussioner kring Tito Beltran och Papa Dee (bland annat) hörs starka röster om att de solklart är skyldiga och att de ska ta sitt straff utan snack. (Tror verkligen inte Tito är oskyldig, och att Papa är det verkar orimligt efter att jag läst fupen)


Någon som dock blivit anklagad gång på gång men alltid (?) blivit frikänd är Michael Jackson. Må man säga vad fan man vill om hans operationer och att det är misstänkt att han umgås med små pojkar, men dansa det kan kan!

(Sen tror jag ärligt att man blir smått störd av att bli världsstjärna vid 5 års ålder, kanske därav intresset av småpojkar. Han kanske bara vill uppleva hur det är att vara barn?) (Ja, jag vet. Jag är naiv.)

Men detta vill jag ha sagt att man är inte skyldig förren rätten sagt så! Ovsett vad man själv anser eller tycker. Rätten bestämer i ett land med rättssäkerhet som i Sverige (?), hur skulle det annars se ut?!



Som sagt, dansa kan han verkligen. Hyser stor respekt för honom (och alla andra) som kör sitt race och skiter i vad andra tycker eller säger!



Av Nilla - 20 november 2008 18:06

Jävla väder vi har. Regn, regn och åter regn. Emellanåt så blåser de så sjukt mkt att man knappt gå om man har vinden emot sig. Och sen detta haglande? Trodde ärligt att det bara kunde hagla på sommaren, men hade tydligen fel...

Åskar gör det oxå från och till. Vad fan är detta? Brukar det vara såhär?


Sen är det snart jul oxå... Hur fort gick denna hösten egentligen? I min värld är det fortfarande oktober.

Om en månad är det alltså nästan jul. På söndag är det julskyltning. Känner att jag får en jävla ångest av detta. Har inga pengar nu, och lär ju knappast ha mer pengar efter csn kommit in eftersom hela världen ska ha julklappar. Sen kommer tankar naturligtvis till hur själva julafton ska spenderas. Palla fan inte med att vara hemma egentligen. Päronens mönster under julen är förjävla tjatigt och deras humör är åt helvete. Sen ska la syrrorna vara här med ungarna. Vilket jävla liv! Bäst att fly..

Tobbe vill till sina päron.. men seriöst... är högst tveksam.

Sitter hellre ensam i nått varmt land och dricker coctails och käkar frukt, än firar i regn-sverige i år igen. (Dock finns tyvärr penga-frågan.)

Lutar väl åt jul i skåne. Det är iallafall söderut. 


På tal om ingenting vad gäller jul går mina tankar rätt ofta till de barn som inte kan fira jul på grund av ekonomiska problem i familjen, eller de barn vars jul är ett helvete på grund av missbruksproblem eller andra saker som barn borde (läs ska) skyddas ifrån. Egentligen borde man ha nån sorts jour dit alla barn kan vända sig under storhelger och få fira på "riktigt" sätt med kärlek, god mat och bara ha jävligt roligt med jämnåriga och ansvarsfulla vuxna. (Vilken sjukt bra affärsidé, borde skriva till kommunen.)

Men i slutändan vore det bästa att föräldrar tänkte till en extra gång innan de bestämde sig för att behålla barnet. Man ska inte skaffa något man inte kan eller vill ta ansvar för!


Nu är det mat.

Hejsvejs, lingonfejs!

Av Nilla - 19 november 2008 19:26

Jag jobbar inom äldreomsorgen och brukar alltid försvara hur äldreomsorgen fungerar när det framkommer kritik eller fall där någonting har brustit i rutiner eller annat som gör att omsorgen inte har fungerat som den ska.

Det har rullats upp en historia i Halmstad att brukare (vårdtagare) har miss-skötts gravt och att personal tittat på tv istället för att göra sitt jobb.

Jag har aldrig varit på det aktuella äldreboendet, men har en vän som är timvikare där. Personalen har idag polisanmälts, och ska omplaceras till andra tjänster inom kommunen.


För det första: Eftersom jag har jobbat med vård och nu läser sociallagen som en del i socialrätt kan jag konstatera att personalen har brutit mot ungefär alla lagar som står i socialtjänstlagen (SoL). Borde inte detta tas på jävligt stort allvar? Ska man komma undan med jobbet i behåll (om än omplacering) trots att man grovt både brutit mot lagen men också sitt anställningsavtal. (Bara att bryta mot anställningsavtal, gör att man kan bli avskedad.)

Kanske kommunen resonerar såhär: Vi är en så stor kommun att det vore fel av oss att iaktaga en annan lösning än omplacering (LAS), så vi kan inte avskeda personalen hur fel de än har gjort.

Det sänder isåfall signaler till alla som jobbar "på golvet" att bete sig hur fan de vill, de blir ändå inte av med jobbet. (Dock kan man ju tydligen bli det om man röker på arbetstid, eftersom Halmstad kommun tillämpar rökfri arbetstid. Är rökning värre än att bryta mot både SoL och anställningsavtalet? - Skulle inte tro det, va!)


För det andra: Jag tror inte att en normal person med vett i huvudet skulle klaga på cheferna ifall de avskedar hela bunten. (Helst likvidering också, om jag får välja!) Alltså är det fritt fram för cheferna att göra så. (De lär ha ca 90 000 inv. i ryggen.)

En fundering är oxå hur cheferna hade tänkt att det skulle fungera att omplacera 18 personer, med uppenbar brist på arbetsmoral, till andra ställen inom kommunen. Vad är det som säger att det inte blir samma sak där? Och seriöst: Vem i helvete skulle vilja att ens föräldrar satt på ett hem där någon av dessa 18 personer jobbar?

Nej.. Det är fortfarande bäst att avskeda dem och se till att de aldrig mer sätter sin fot inom vården igen. (Kanske för hårt, men är man fast anställd på ett boende utan att anmäla missförhållanden, som man är skyldig att göra, är man minst lika skyldig till missförhållandena!)


Sist men inte minst får detta inte bli ett fall av "skylla-ifrån-sig-taktik" som flitigt används inom kommunerna när missförhållanden uppdagas! (se senast den 18-månaders flickan som nästan ströps på ett dagis i Halmstad.)

Det är dags att någon tar ansvar! Denna någon är ingen annan än socialförvaltningen! De är de enda som kan peka med hela handen och ha befogenhet att ändra felaktigheter.

Tyvärr är budgeten alldeles för snäv för ordentliga åtgärder, (som verkligen behövs), men så blir det ju säkert gärna i en "blå" kommun.

Nej, gör som jag: RÖSTA RÄTT, RÖSTA RÖTT!!!

(är fullt medveten om att världen inte blir en utopi av socialism, men det är en jävla bra bit på väg!)


Tack och hej - Leverpastej!

Av Nilla - 18 november 2008 17:02

1. Hur gammal är du om fem år?
26 år
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Ingen än sålänge, men Tobbe senare förhoppningsvis.
3. Hur lång är du?
1,68 m
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Rocky 1, (om man menar senast) Johan Glans komedidvd (om man menar nyast)
5. Vem ringde du senast?
Tobbe
6. Vem ringde dig senast?
Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Jag går dit så får jag se vad dom säger. :o. Mej okej. Vi ses väl imorrn då. Kanske ses på msn eller nåt. Ha det."
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på till vem. Sms är smidigt under föreläsningar, ringa är smidigt om man vill nått viktigt.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta.
10. När såg du senast din mamma?
Igårkväll vid halv 12, tror jag.
11. Vilken ögonfärg har du?
Bruna.
12. När vaknade du i dag?
Vaknade första gången vid 8, emn snoozade till 9.30
13. Vilken är din favoritjulsång?
Do they know its christmas. (Live aid-låten, gamla versionen)
14. Vilken är din favoritplats?
I min fotölj med en kopp te eller i badkaret med en bok. Vanligtvis hittas jag i sängen dock...
15. Vilken plats föredrar du minst?
Toaletten hemma hos Tobbe.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förmodligen i bilen på väg från jobb eller framför spisen och lagar mat. (nu snackar vi bokstavligt!)
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Vaddå som barn? Inget som får skrämmas nu?
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Nått skoj klipp från youtube.
19. Hur stor är din säng?
1.60m bred, 2m lång.
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär, 3 st.. (2 används inte. spekulant?)
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Beror på om jag har sällskap eller inte.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
3, 2 nackkuddar och en mjukare.
23. Hur många landskap har du bott i?
1, halland.
24. Vilka städer har du bott i?
Halmstad.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
I vilket sammanhang? strumpor hemma, skor elsewhere och barfota på sommaren.
26. Är du social?
Jäpp!
27. Vilken är din favoritglass?
B&J såklart!!
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Jag gillar inte efterrätt... Chokladpudding och grädde, kanske..?
29. Tycker du om kinamat?
Jovars.
30. Tycker du om kaffe?
Ja, med en sockerbit.
31. Vad dricker du till frukost?
O'boy (jag är barnslig), juice eller bara mjölk
32. Sover du på någon särskild sida?
Höger sida, eller över hela. (ja, det kan man!)
33. Kan du spela poker?
Kan och kan.. överdriv inte!
34. Tycker du om att mysa/kela?
Jaa.. :D
35. Är du en beroendemänniska?
Beror på vilket beroende.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Inte känner, bara känner till.
37. Vill du ha barn?
Hellre hund. Finns för många skitungar!
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, och f-språket. (Byta ut alla begynnelsebokstäver mot "F".)
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nope.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Badkar sa jag ju!
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Badankor, mat, skor, kläder. (Tobbe..?)
42. Äger du dyrbara smycken?
Ja, tack vare Tobbe.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Dexter, Heroes, House.. mfl..
44. Kan du rulla med tungan?
Ja..?
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag själv förstås!!
46. Sover du med gosedjur?
Ja, Leroy och Kotten. Ibland Tobbe.
47. Vad har du för ringsignal?
Ledmotivet till Veronica Mars.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
ingen aning.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
min parfymflaska.
50. Flirtar du mycket?
Ja, hela tiden.. (men högst oskyldigt)
51. Kan du byta olja på bilen?
Har aldrig behövt. (Pappa kan ju, varför ska jag då kunna?)
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Aldrig!
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Aarto Paasalinna - Harens år
54. Läser du någon dagstidning?
Japp.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nope. Står bara skit i dom.
56. Dansar du i bilen?
Ibland. Främst när Tobbe är med.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix fm. (den enda lyssningsbara som finns i halmstad.)
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Anteckningar om socialtjänstlagen.
59. När var du i kyrkan senast?
När min systerson döptes för nån månad sen.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Frank (efternamn?)
61. Hur många par skor äger du?

34 sist jag räknade, tror jag.

62. Har du något speciellt kännetecken?

Ett födelsemärke på vänster lill-finger bland annat.

63. Samlar du på något?

Ja, Badankor. Har närmare 80 st, sist jag räknade.



Fick beröm för min signatur, så jag fortsätter på det temat!

Mörvel, Mörvel - Gummistövel!

Ovido - Quiz & Flashcards